Qigong 5 elementen Practitioner opleiding

In deze opleiding leer je op basis van Traditional Chinese Medicin (TCM), de bijbehorende Qi Gong oefeningen.

TCM verdeelt alle energie in de vijf elementen Aarde, Metaal, Water, Hout en Vuur. Elk element heeft een functie in de aanmaak en het op peil houden van energie. Je leert welk specifiek element voor jou van belang is in je energiebalans.

En welke effecten die dit heeft op je lichaam en je mentale welbevinden. Je ontdekt waar je blokkades zitten in je energiestroom en waarom je bepaalde klachten ervaart. Met gerichte Qi Gong oefeningen kun je deze blokkades opheffen.

Voor wie is deze opleiding?

Qi Gong kan echt door iedereen worden beoefend, van jong tot oud. De stijl die wordt gehanteerd is zacht van aard en er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden. Aan deze Qi Gong opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Een open houding, motivatie en interesse om aan jezelf werken zijn voor deze opleiding belangrijk. Er wordt van de student een actieve bijdrage gevraagd. Dat betekent thuis oefenen om de diverse Qi Gong vormen en technieken te beheersen. 

Opbouw van het lesprogramma

De lessen vinden om de 14 dagen plaats van 11.00 u tot 17.00 u op zondagen. De opleiding start na de zomer vakantie, definitieve data volgen nog. Elke lesdag staat in het licht van een apart TCM element: aarde, metaal, water, hout en vuur. De lessen bestaan uit veel afwisseling: oefenen van bewegingen, de juiste houding, meditatie technieken en achterliggende theorie over TCM, het voeden van organen en circuleren van energie.

Aantal deelnemers

Maximaal 12 studenten, door de Qi Gong groep klein te houden krijgt iedere student optimale persoonlijke aandacht. Na aanmelding en betaling van het lesgeld krijg je vooraf een vragenlijst toegestuurd waarmee je jouw TCM type element kunt bepalen. Daarmee krijg je inzicht in jouw energie balans en mogelijke blokkades, zodat je gedurende de opleiding daar gericht aan kunt werken.

Studiebelasting

Er zijn 5 opleidingsdagen, om de twee weken op zondag, van 6 uur. Daarnaast wordt verwacht dat je thuis regelmatig oefent.

Studiemateriaal

Je ontvangt een handzame Syllabus als naslagwerk, daarnaast kun je de trainer gedurende de opleiding consulteren via E-mail en is telefonische begeleiding mogelijk.

Certificering

Heb je voldoende thuis hebt geoefend en alle lessen gevolgd, dan ontvang je het certificaat Qi Gong vijf elementen Practitioner.

Investering

De investering voor deze practitioner opleiding bedraagt € 595,- incl. btw. De kosten zijn fiscaal aftrekbaar. Deelnemers die op een bestaansminimum leven kunnen een korting krijgen, neem hiervoor vooraf contact op. Weet je dat de meeste cao’s een persoonlijk ontwikkelingsbudget bieden? Vraag eens na bij je werkgever. Misschien interessant om dit nu te benutten voor jouw vitaliteit!

Inschrijven en Locatie

Start na zomervakantie 2018, definitieve data volgen nog. De aanmelding loopt via Juna yoga Hillegom en we maken gebruik van hun prachtige ruimte in Hillegom. Voor meer informatie Download hier de brochure Voor verdere inhoudelijke vragen kun je ook direct contact opnemen met Donald van Reeven, via mobiel 06 222 98 654.


button inschrijven 


Qi Gong heeft een 4000-jarige geschiedenis als systeem van ademhalings-, fysieke en mentale trainingsdisciplines. Hoewel wereldwijd veel mensen genieten van de gezondheidsvoordelen die Qi Gong biedt, is het niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Daarom kan geen aansprakelijkheid worden opgeëist voor elk type gebruik van dit systeem of de programma's die door mij worden aangeboden. Er wordt altijd dringend geadviseerd om zo nodig vooraf medisch advies in te winnen bij medische problemen.

 

‘Qigong is a way of being. Being soft, yet strong. Qigong is a way of breathing. Breathing deeply, yet calmly.
Qigong is a way of standing. Alert, yet relaxed.’

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn