6 vitale voordelen van Qigong

1
Voorkomt en reduceert stress

Langdurige spanningen blijven aan je kleven, bezorgen je malende gedachten en houden je uit je slaap. Qigong beoefening leert je diep ontspannen en je ademhaling verbeteren. De balans tussen je geest en je lichaam wordt herstelt.

2
Een sterk en soepel lichaam

Qigong bestaat uit in bewuste aandacht uitvoeren van langzame bewegingen. Aangevuld met zachte strekoefeningen worden alle spiergroepen getraind. Regelmatige beoefening bouwt snel het spierstelsel op met soepele gewrichten.

3
Versterkt het immuunsysteem

Als je voortdurend gestrest, angstig of depressief bent, dan zal dit niet alleen je gemoedstoestand verstoren, maar ook je afweer verzwakken. De dynamische meditatie oefeningen zorgen voor een sterk immuunsysteem.

4
Een heldere geest

De oefeningen en technieken zorgen voor een opgeruimde en heldere geest, een betere concentratie en een gevoel van ontspanning. Je gaat lichter denken: kalm en stabiel. Verstorende gedachten gaan minder snel met je aan de haal.

5
Meer energie

Qigong wekt krachtig energie op, en je leert hoe je een intern energiereservoir opbouwt. Vanuit de traditionele Chinese gezondheidsleer TCM is ook de juiste voeding belangrijk. Om de de werking van je organen in balans te houden.

6
Oplossen van blokkades

Negatieve ervaringen en emoties slaan we op in ons lichaam. Dit leidt tot stagnaties in de energiestroom van de meridianen, waardoor lichamelijke klachten ontstaan. Qigong heft deze blokkades op, je energie gaat weer stromen en klachten verdwijnen.

Wat maakt qigong zo anders?


Qigong betekent letterlijk ‘het werken met levensenergie’. Qigong is een holistisch systeem waarin al het leven op aarde wordt beschouwd als een bio-elektrisch en vibrerend systeem van energie. De levenskracht en energie die door het lichaam stroomt, zodat we kunnen ademen, bewegen, denken en voelen. Het bijzondere van Qigong is dat je door de beoefening zélf deze interne energie kunt ervaren. In je lichaam treden dan Qi-sensaties op in de vorm van aangename tintelingen: het openen van de energiebanen. Met Qigong ontdek je alles over energie.